was successfully added to your cart.

Varukorg

Vegetariska bönbiffar

Du behöver

3 dl torkade kidneybönor (ca 6 färdigkokta)
1 dl torkade kikärtor (ca 2 dl färdigkokta)
3 ägg
2 msk tomatpuré
0,5 dl majsstärkelse
1/2 kruka färsk koriander
140g EKOmajs (1 liten burk)
salt, peppar, spiskummin, chiliflagor

Tillbehör:

4 kvisttomater (ej proteintypen)
8 stora champinjoner
1 zucchini
1 paket bacon (om du är proteintyp. Är du Kolhydrattyp skippar du bacon)
1 röd lök
1 grönt äpple
150g fetaost

Gör så här

1 Blötlägg kikärtor och kidneybönor i saltat vatten minst 12 timmar. Sjud bönor och kikärtor i nytt, saltat vatten ca 1-1,5 timmar – gärna i en ånginsats som står helt i vatten. Skumma det som stiger till ytan. Skippa detta steg om du använder färdigkokta på burk.

2. Ha ner kikärtor och kidneybönor i en mixer tillsammans med ägg och tomatpuré. Kör till en slät smet och rör sedan ner majsstärkelse, majs och hackad koriander. Smaka av med kryddor. Tänk på att bönor behöver en extra knuff av salt, var därför inte snål med detta.

3. Smält smör i en stekpanna och klicka ut bönröran. Forma till biffar med hjälp av stekspaden och stek dem så att de får yta på båda sidorna och håller ihop.

4. Ställ kvisttomaterna på en plåt och ställ in i 225° i ca 20-30 minuter. Behåll gärna kvisten på så blir det extra fint vid servering. Salta ett varv över när de är klara.

5. Dela champinjonerna i kvartar. Skär av ändarna på zucchinin och dela den på hälften. Skär halvorna till långa skivor. Stek baconet och stek sedan zucchiniskivorna och champinjoner i baconfettet. Servera med hela tomater, fetaoststavar, skivat grönt äpple och ringar av rödlök.

Leave a Reply