was successfully added to your cart.

Varukorg

KOSTTESTER

Lite bakgrundsinformation

Att veta vilken kosttyp är fundamentalt i hela KostKroppKnopp filosofin. Filosofin bygger på Metabolic Typing. alltså ämnesomsättningstyp. Vi är alla unika och vi omvandlar mat till energi i olika hastighet och på lite olika sätt. Det är precis som att en del bilar går på diesel och andra på bensin. Det är samma sak med dig. Du har magsäck, celler, tarmar, bukspottkörtel etc precis som alla andra men dina system och organ reagerar inte exakt på samma sätt som din bästa vän eller släkting. Sättet som våra kroppar reagerar styrs av både arv men inte minst av miljö. Beroende på hur mycket inre och yttre stress du upplever, hur dina tarmar fungerar, parasiter, bakterier etc etc har du ett visst behov av mat just här och nu. Alla människor har en viss grund -ämnesomsättningstyp som vi föds med men beroende på faktorerna som nämnts ovan och flera andra faktorer så är det inte säkert att det är vad din kropp behöver just nu. Det är viktigt att du ger den vad den kan utvinna mest energi av just nu under de omständigheterna som den befinner sig i just nu. Gör du inte det kommer du aldrig att nå optimal hälsa då mat ÄR medicin. Likaväl som mat kan vara ditt gift.

För att ta reda på vilken kosttyp, Metabolic Type, som du är gör man ett skriftligt kosttest. KostKroppKnopp och K3 forever kan erbjuda dig 2 olika sorters Metabolic Typing test.

  • Ett lite mindre med ett 20 tal frågor som ger en indikation vart du lutar men inte full insikt i dina unika behov. Efter detta kosttest får du en matlista och lite info om hur du bör sätta ihop måltiden och vilken mat du troligen passar bäst för.

  • Det andra, större ”riktiga” Metabolic Typing testet består av ca 130 (kryss) frågor. Metabolic Typing har använts i ca 40 år och testats på 100 000 tals människor världen över och vi kan med emfas säga att äter du enligt din plan, följer råden du får i K3 Forever, lär dig lyssna på din kropp och göra de förändringar som behövs kommer du att skapa en hälsa och ett välmående som inte någon annan ”diet” eller liknande kommer i närheten av då detta är mer än kostrådgivning. Detta är livsstil- och hälsorådgivning och coaching som grundar sig på dina unika behov!

Lite mer info om Metabolic Typing:

Metabolic Typing betyder ämnesomsättningsbestämma. Genom ett stort frågeformulär som sedan analyseras av ett institut som heter Healthexcel i USA får man fram vilken av dina fundamentala homeostatiska system som dominerar i din kropp (homeostatiska system är t ex systemet som reglerar blodsockret eller centrala nervsystemet). Dessa system påverkas av födan vi äter och de strävar efter att vara i balans. Om vi då äter mat som skapar obalans i systemet kan det inte fungera optimalt och hjälpa kroppen hålla sig frisk. Metabolic Typing har i dess nuvarande form med möjlighet att få utvärdering genom tester och via internet funnits tillgängligt i USA och England under ca 20 års tid. Systemet börjar sprida sig och KostKroppKnopp/TOPPFORM Halmstad är en av endast TVÅ ställen i Sverige som kan tillhandahålla denna teknik. Metabolic Typing bygger få seriös vetenskap av några av vår tids ledande medicinska forskare, människor som är välkända för sina banbrytande insatser inom näringsforskningen (t ex: Dr Roger Williams, Dr Weston Price, Dr William D Kelley, Frances Pottenger, George Watson Ph. Dr). Mannen som har sytt ihop all forskning till dagens system heter Bill Wolcott.

STORA MT TESTET

Det stora MT testet består av ca 130 frågor och du får ut information på ca 40-50 sidor. En del av infon är på engelska men detta går du igenom tillsammans med Ulrika så du har inga problem med att förstå hur det hänger ihop. Då informationen inte bara handlar om mat utan även om livsstil, hormoner, mage/tarm etc så får du all den infon via K3 FOREVER programmet där vi går igenom detta steg för steg.

Testet som du gör online och skickar digitalt till USA där det analyseras och sedan skickas tillbaka till mig. Jag tar kontakt med dig när svaret kommit och vi bokar ett första möte där vi går igenom ditt resultat och hur du börjar implementera de nya vanorna i ditt liv. Du får info och råd av mig under vårt telefonmöte där du får beskriva dina utmaningar och jag guidar dig att komma framåt.

Efter ca 1 månad har vi ett nytt möte där vi diskuterar hur det går och vilka steg du nu bör ta för att komma vidare. Du får mycket info och du implementerar det i den takt du känner fungerar för dig.

Det stora testet inkl 2 st möten kostar ordinarie pris 2200:-. Som medlem i K3 FOREVER betalar du 1700:-

Efter att du har köpt testet via länken nedan får du ett mail med instruktioner hur du ska fylla i det samt en länk till det som ligger online.

KÖP STORA MT TESTET

LILLA KOSTTESTET

Det lilla kosttestet med ca 20 frågor ger en indikation vilken kosttyp du är. Exaktheten blir naturligtvis inte lika bra liksom att tillförlitligheten är mindre än det stora testet men med hjälp av detta test blir det lättare för dig att hitta avpassade recept och andra råd här på medlemsportalen. Många av verktygen som presenteras här är baserade på kosttyp så med hjälp av detta test får du ut mycket mer av portalen även om du naturligtvis kan använda allt som finns här ändå och testa dig fram.

Kosttestet får du en länk till direkt efter köpet. Du gör testet online och får sedan svar och info på mail när det har analyserats. Du får info om din typ och livsmedelslista vad som passar dig bäst enligt dina svar på testet.

Detta lilla test kostar ordinarie pris 700:- men som medlem i K3 FOREVER betalar du 195:-

KÖP LILLA KOSTTESTET

ÖVRIGA TESTER

Förutom att testa fram vilken kosttyp du är enl Metabolic Typing enl ovan har du även möjlighet att testa om du är intolerant mot olika födoämnen. Här på KostKroppKnopp kan vi testa fram intoleranser på lite olika sätt. För mer info om de olka möjlighetarna se inläggen nedan!