was successfully added to your cart.

Varukorg

Skapa bra tarmflora

By 7 april, 2019KROPP, Mage & Tarm

Hur skapar men en bra tarmflora?

Mage och tarm har en direkt effekt på hela kroppen. Dålig tarmflora kan skapa depression, ge koncentrationssvårigheter, göra att du känner dig ”låg” utan någon egentlig anledning. Det är inte bara många bra tarmbakterier vi behöver utan även en intakt tarm, tillräckligt med magsyra och rätt mat som ger bäst förutsättningar för detta.

Stress, miljögifter, mediciner, dålig mat etc skapar en dålig tarmflora. En tarmflora där parasiter, svamp och dåliga bakterier frodas. Förutaom att hjärnan påverkas ger tarmfloran en direkt effekt på hy, immunförsvar, hormonbalans (många hormoner tillverkas i tarmen)

Du kan skapa egen bra tarmflora genom att se till att få i dig mat som ger goda mjölksyrabakterier och även mat som ger bränsle till de goda bakterierna såsom: kimchi (koreansk fermenterad rätt på kinakål) recept hittar du bland recepten. Ekologiska grönsaker innehåller mer näring vilket skapar en bättre tarmflora då den är mer näringstät. Fermenterade grönsaker (du kan fermentera det mesta) ger gått om bränsle till de bra bakterierna. Ät helst råa eller väldigt lätt tillagade grönsaker. Riktig hemmagjord kefir (om du tål mjölkprotein), frukt (enl din kosttyp) samt nötter och frön.

Dock är det så att om tarmfloran är ur balans behöver du även tillsätta mjölksyrabakterier utifrån. sk Probiotika. Det finns mängder på marknaden men då vi har trillioners trillioner bakterier i tarmen så ger de små mängderna som man tillsätter genom vanliga tillskott (som köps på apotek, tillsatta i drycker etc ) inte mycket nytta då de endast tillför ett antal miljoner, möjligtvis någon miljard. Det är även så att de flesta inte klarar passagen genom magsäcken utan förstörs där så de når aldrig tarmen. Inte så att de är odugliga men de ger inte så bra effekt på en person som har dålig tarmflora med olika bekymmer. Bakterier som tillsätts i Proviva och liknande dör de flesta redan i paketet pga fukten där och dessutom är produkten laddad med socker som de dåliga bakterierna älskar så det är helt kontra-produktivt.

Hur ska man då göra?

Ät mycket syrade produkter, undvik socker, ta ett bra probiotikatillskott som verkar ända ner i tjocktarmen.

Jag har fått möjligheten att prova en produkt som heter Mega Spore. Det är probiotika i sporform som överlever hela vägen ner i tunntarmen och även i tjocktarmen till en del där den verkligen gör nytta. Probiotika i sporform är extremt kraftfullt och på mig själv och på de kunder jag har som testat detta har det gett fantastiskt resultat. Med denna produkt ökar du de goda bakterierna snabbt och effektivt och om man vill tar man dem i en kur tillsammans med några andra produkter som även lagar ev sk läckande tarm. Oavsett om man tar bara probiotikan eller hela kuren så håller man på i 3 månader med relativt hög dos sedan går man ner på underhållsdos ett par ggr i veckan för att mata på med goda bakterier som oundvikligt behövs då vi lever i en miljö med miljögifter och stress som ställer till det i våra tarmar.

Titta under produkter på Megaspore så ser du dem där tillsammans med pris. Priset kan verka högt men det är utan tvekan det absolut bästa jag har stött på i denna kategori och det är ju bättre att man tar något som verkligen fungerar!