was successfully added to your cart.

Varukorg

Binjurar och stress

By 17 mars, 2019Hormoner

Våra binjurar producerar bl a kortisol. När vi är stressade ökar kortisolet ökar och vi mår väldigt bra, det är då vi känner att vi kan ha en massa bollar i luften samtidigt och verkligen prestera! Problemet är bara att vi inte är designade att pumpa ut stora mängder kortisol under lång tid. När dina binjurar inte längre orkar producera den där mängden kortisol blir det obalans i hela hormonsystemet och lite kostslutning i systemen i hypofys och hippotalamus som skickar stäng av och sätt på signaler till binjurarna och du börjar känna av flertalet olika symptom såsom trötthet, sömnsvårigheter, ledvärk, huvudvärk, minskad sexdrift, irritation, hjärndimma, dåligt immunförsvar mm mm.

Hur vet du om du har hamnat i denna dåliga spiral och att du behöver göra en förändring för att ta dig ur det innan då blir helt utbränd?

 1. Gör självtestet som du hittar här under. Se hur du ligger till just nu.
 2. Börja meditara minst 2 ggr per dag
 3. Lägg om kosten. Ta bort alla stimulania såsom socker, kaffe, mjöl etc
 4. Var så mycket ute i naturen som möjligt
 5. Gå barfota och gjorda dig
 6. Praktisera andningstekniker
 7. Gör ”Varför” övningen för att komma fram till varför du är där du är…
 8. Sätt upp mål enligt övningen du hittar här nedan.
 9. Förändra det du får fram enligt övningarna ovan
 10. Testa dig om du känner att du vill göra det. Inom kort kommer jag åter att tillhandahålla saliv och urintester som verkligen visar hur påverkad du är av stress och vilka nivåer dina värden ligger på. Jag kommer att kunna testa kortisol, östrogen, DHEA, testosteron, progesteron etc. Mage tarm mm
 11. I detta program kommer vi att gå igenom steg för steg de olika delarna och ta allt i rätt takt för att skapa balans i hela kroppen.