was successfully added to your cart.

Varukorg

ÄPPELCIDERVINÄGER mer än du tror

Olika tankar om denna universalprodukt

Många av dessa råd kommer från boken  ”Healing with whole foods ”av Paul Pitchford.

Vilken slags vinäger? Braggs har en ekologisk sort som heter Ekologisk äppelcidervinäger ofiltrerad som är bra men alla ekologiska funkar bra så länge de kommer i glasflaska. Gärna med den sk ”mamman” med (man ser en ofiltrerad massa i botten på flaskan) då är den så lite processad som möjligt.

Stimulerar vårt YANG system i kroppen, får energi att röra sig och sätter igång flöde. Citronjuice har också fördelar men citron stimulerar YIN och stagnerar, minskar flödet (vilket inte alltid är fel.). YIN och YANG är 2 olika energiflöden i kroppen som ska vara i balans. Inom Thai Chi t ex så stimulerar vissa rörelser YANG och andra YIN. YANG är hetta och värme och rörelse, YIN är kyla, lugn och stillsamhet.

 • Äppelcidervinäger kan även hjälpa till med känslomässiga blockeringar. När du verkligen börjar tänka efter hur din kropp reagerar och känna signalerna kan du kanske märka att ÄCV kan hjälpa till att skapa klarhet. Testa och känn efter om det funkar så på dig också.
 • ÄCD är en sur produkt men den kan ha en basisk influens på en del personer. Beroende på vilken metabolisk typ du är så kan du få en basisk ELLER sur effekt av ÄCD. Alla ska inte vara basiska, vad du än hör i media och läser på bloggar. En del vars MT typ är basisk från början i cellerna ska kanske försöka få en lägre PH halt i stället. Syra Bas är en annan diskussion som jag tar upp på annat ställe i bloggen.
 • Verkar renande på organ och lever. Kan hjälpa till om du har ätit för mkt kött till ex och känner det är svårt att smälta det.
 • Lös det i lite vatten och använd ovanpå insektsbett med en kompress.
 • Hjälper till att rensa ut parasiter och svamp i mage/tarm.
 • Kan hjälpa vid acne pga sin renande effekt men det är dock viktigt att man tittar på de faktorer som gör att kroppen inte är ”ren”, typ matintag etc.
 • Var försiktig med ÄCDvinäger om du har reumatism
 • Undvik om du tenderar att vara lös i magen och har dålig matsmältning.
 • 1-2 msk i 1 liter vatten för att tvätta frukt och grönsaker då du ska tvätta dessa noga så du inte får med dig oönskade substanser, parasiter etc som ofta finns på dem,  när du äter dem.
 • Om du vill dra ner på kaffet; 3 dl vatten, 1 tsk ÄCD, ½ msk rå honung, 1/4 tsk kanel, 1/4 tsk cayennpeppar. Värm och drick. Detta är väldigt YANG och kan skapa energi utan de dåliga effekternavsom kaffe och te med koffein.
 • Rengöringsmedel i hemmet. Kommersiella rengöringsprodukter är väldigt toxiska och störande för hormoner, lungor, hud och ögon hur bra de än får bort fettfläckar mm. Testa denna mixtur istället: ta lika delar ÄCD och vatten och spraya på dina orena ytor och torka av. Väldigt effektivt och lukten försvinner när det torkat.
 • Ogräs: Blanda 1/2 liter ÄCV, 2 dl salt och 1/2 tsk diskmedel. Utrotar effektivt ogräs men även annat som råkar få en dusch så skydda det du vill behålla.